yogamodify2020toplogga

Yogainspiration

 

madeira 015

 

Triangel – Triangle pose- Adhomukha Svanasana

När?

Denna position kan man göra närsomhelst och varsomhelst.

Hur?

Ställ dig på knä med handflatorna i mattan sprid fingrarna, fötterna ska vara höftbrett isär. Sträck svanskotan upp mot himlen eller taket medans du långsamt reser dig upp. Fördela vikten jämt och tänk på att svanskotan är den högsta punkten.  Dra in hakan. Andas långa djupa andetag i ställningen.

Varför?

Positionen är avslappnande för våra muskler, öppnar upp i bröstkorgen och stärker hela nervsystemet.

 

Yogabild4

 

Lätt meditationsställning 

När? 

Denna position är en av grundpositioner och kan göras närsomhelst du behöver stilla ditt sinne med meditation eller med andning.

Hur?

Denna position är en sittande grundposition i yogan som även kallas skräddarställning. Sätt dig med korslagda ben med ena benet framför det andra. Ryggen ska vara rak och det kan underlätta att sitta på en kudde, då kommer höfter högre än knäna vilket är tanken. Lägg händerna på knäna eller i gyan mudra, handposition där tummen trycker mot pekfingret. Slappna av i axlarna och sträck än en gång på ryggen, dra lätt in hakan.

Varför? 

Positionen är bra om du vill stilla ditt sinne och ta några djupa djupandetag eller använda andra andningstekniker. Denna till sinnes enkla men utmanande position är grunden till andra ställningar inom yogan.